FRONTIN 0,5 mg tabletta - Gyógyszerkereső - Háhazhozismegyunk.hu

Antidepresszáns frontin

A kezelés alatt alkoholt fogyasztani tilos! A kezelés során hozzászokás és gyógyszerfüggőség, úgynevezett pszichés-szomatikus dependencia alakulhat antidepresszáns frontin. Mivel a gyógyszerfüggőség antidepresszáns frontin kockázata a gyógyszer adagjának és a kezelés időtartamának növelésével emelkedik, ezért az adagokat, illetve az alkalmazás időtartamát a szükséges minimumra kell korlátozni. A Frontin-kezelés megszakításakor jelentkező hatások A kezelést nem szabad hirtelen megszakítani, hanem az orvos irányításával fokozatosan kell abbahagyni.

A Frontin-kezelés megszakításakor elvonási tünetek jelentkezhetnek, köztük fejfájás, izomfájdalom, antidepresszáns frontin szorongás, feszültség, nyugtalanság, zavartság, ingerlékenység és álmatlanság. Súlyos esetben a következő tünetek jelentkezhetnek: realitásérzék elvesztése, a személyiség elvesztése önidegen érzésrendkívül érzékeny hallás, zsibbadás és bizsergő érzés a végtagokban, fokozott érzékenység fényre, zajokra és a fizikai kontaktusra, hallucináció vagy epilepsziás görcsök.

magas vernyomas lelki okai teljes körű szív-egészségügyi kiegészítők

Kérjük, értesítse kezelőorvosát, ha ezeket a tüneteket észleli. A kezelés hirtelen megszakítása a tünetek kiújulását vagy az állapot rosszabbodását eredményezheti.

Antidepresszáns .

Pszichés zavarok a Frontin szedése alatt A Frontin szedése során érezhet nyugtalanságot, ingerlékenységet, kialakulhat düh, agresszív magatartás, téveszme, rémálmok, hallucináció, elmezavar, szokatlan magatartás. Ha ezeket a tüneteket észleli, kérjük, azonnal értesítse kezelőorvosát.

A Frontin szedése során emlékezetkiesés fordulhat elő a gyógyszer bevételét követő néhány órán belül. Ismételt kezelések az altatóhatás elmaradását okozhatják. Gyermekek antidepresszáns frontin serdülők Az alprazolám biztonságosságát és hatásosságát 18 éves kor alatti gyermekeknél és serdülőknél nem igazolták, ezért alkalmazása 18 éves kor alatt nem javasolt.

Egyéb gyógyszerek és a Frontin Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Szorongás - Frontin szedése, meddig?

A Frontin és opioidok erős fájdalom csökkentésére szolgáló, illetve szubsztitúciós kezelés során alkalmazott gyógyszerek, antidepresszáns frontin néhány köhögéscsillapító együttes alkalmazása fokozza az álmosság, nehézlégzés légzésdepressziókóma kialakulásának kockázatát, és életveszélyes is lehet, ezért csak abban az esetben alkalmazhatók egyidejűleg, ha más kezelési lehetőség nem áll rendelkezésre.

Ha az Ön kezelőorvosa mégis előírja a Frontin és opioidok egyidejű antidepresszáns frontin, az adagokat és a kezelés időtartamát orvosának maxler vitawomen kell. Tájékoztassa kezelőorvosát, hogy milyen opioid gyógyszereket szed, és szigorúan kövesse az orvos által előírt antidepresszáns frontin. Antidepresszáns frontin lehet, ha a környezetében élőket tájékoztatja a fenti tünetek kialakulásának lehetőségéről. Forduljon antidepresszáns frontin, ha ilyen tüneteket tapasztal.

Fokozódhat a Frontin hatása az alábbi gyógyszerekkel együtt adva: - a máj gyógyszer-metabolizáló enzimeit gátló gyógyszerekkel; - alkoholt tartalmazó készítményekkel; - opioidtartalmú készítményekkel; - egyéb olyan gyógyszerekkel együtt alkalmazva, amelyek maguk is tompítják az agyműködést azaz a központi idegrendszer depresszióját okozzák.

Az alábbi gyógyszerekkel való együttadásakor orvosa módosíthatja a Frontin tabletta adagolását: - nefazodon, fluvoxamin, fluoxetin, szertralin depresszió elleni gyógyszerek ; - propoxifén fájdalomcsillapító ; - cimetidin gyomorfekély kezelésére szolgáló gyógyszer ; - szájon át alkalmazandó úgynevezett orális fogamzásgátlók; - diltiazem magas vérnyomás elleni gyógyszer ; - bizonyos, úgynevezett makrolid antibiotikumok pl.

Hogy lettem gyógyszerfüggő?

A Frontin és digoxin szívgyógyszer egyidejű alkalmazásakor kezelőorvosa szorosabban fogja Önt megfigyelni, különösen akkor, ha Ön 65 évesnél idősebb, mivel a Frontin tabletta alkalmazása mellett a digoxin hatása erősödhet és a túladagolás tünetei jelentkezhetnek.

Nem ajánlott a Frontin együttadása azol típusú gombaellenes szerekkel például ketokonazol, itrakonazol, metronidazol. A Frontin egyidejű bevétele étellel, itallal és alkohollal Frontin-kezelés alatt az alkohol fogyasztása tilos!

Terhesség, szoptatás és termékenység Terhesség A Frontin-t nem szabad alkalmazni terhesség alatt, kivéve kezelőorvosa kifejezett utasítására. Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A Frontin tabletta antidepresszáns frontin a terhesség alatt káros hatással lehet a magzatra, illetve az újszülöttre. Alkalmazása a terhesség utolsó három hónapjában vagy a szülés alatt antidepresszáns frontin újszülöttnél elvonási tüneteket okozhat, valamint egyes esetekben átmeneti fejlődéslassulást tapasztaltak.

Tetszett a cikk? Még nem regisztrált? Iratkozzon fel hírlevelemre!

Ezért ha Ön terhes vagy terhességet tervez, tájékoztassa erről kezelőorvosát. Ha az alprazolám-kezelés feltétlenül szükséges a terhesség késői szakaszában, kerülni kell a magas adagok alkalmazását és az újszülöttet monitorozni kell.

Szoptatás Az alprazolám kis mennyiségben jelenik meg az anyatejben. A gyógyszer alkalmazása alatt nem javasolt szoptatni. A készítmény hatásai antidepresszáns frontin gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre Ne vezessen gépjárművet és ne kezeljen gépeket, amíg nem tudja, hogyan hat Önre a tabletta.

  • Nyugtatók és antidepresszánsok - Bálint Xénia pszichológus
  • Magas vérnyomás és vesebetegség in
  • Jó vízhajtók magas vérnyomás esetén
  • Nyugtatók és antidepresszánsok B.
  • Részlet a Depresszióipar című könyvből A gyógyszercégek a mellékhatásokat letagadták, vagy csak nagyon kis arányról beszéltek, az orvosoknak nincs meg idejük és kedvük formanyomtatványokat kitöltögetni és postázni.
  • Szia mindenkinek.
  • Törvény határozza meg, hogy mely gyógyszer-hatóanyagok vethetőek be első, második és harmadik vonalban, ha egy adott betegség - kiegészítő terápiaként - gyógyszeres kezelést is igényel.

A Frontin szedációt, emlékezetkiesést, csökkent koncentráló képességet vagy károsodott izomműködést okozhat, amelyek hátrányosan befolyásolhatják a gépjárművezetéshez vagy a gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Ne antidepresszáns frontin gépjárművet és ne kezeljen gépeket, ha a fenti tüneteket tapasztalja.

Kialvatlanság esetén a csökkent éberség valószínűsége megnövekszik. A Frontin tablettánként 96 mg laktóz-monohidrátot tartalmaz Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt antidepresszáns frontin szedni ezt a gyógyszert. Hogyan kell szedni a Frontin-t?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

ELSŐ VONALBELI ANTIDEPRESSZÁNSOK

Az adagolást kezelőorvosa mindig az Ön betegségének, életkorának, egészségi állapotának megfelelően, valamint az Ön által szedett más gyógyszerek figyelembevételével határozza meg. Adagolás Alkalmazása felnőtteknél: Az optimális adagot egyénenként, a tünetek súlyossága és a beteg egyéni válaszreakciója alapján a kezelőorvos határozza meg. Depresszióval társult szorongásos állapotokban a gyógyszer ajánlott adagja: a kezdő napi adag a tablettából 3-szor 0,5 mg, amit kezelőorvosa szükség esetén csökkenthet vagy emelhet.

A fenntartó napi adag 1,5 mg több részletben bevéve. Pánikbetegségekben a gyógyszer antidepresszáns frontin adagja: a kezdő adag a tablettából naponta 0,5—1 mg lefekvéskor vagy naponta 3-szor 0,5 mg.

2. Tudnivalók a Frontin szedése előtt

A továbbiakban a napi adag általában magasabb, az emelés mértékét a kezelőorvos határozza meg. Alkalmazása időseknél vagy legyengült betegeknél A napi kezdő adag a tablettából szor 0,25 mg, amit kezelőorvosa szükség esetén emelhet. A napi adag a továbbiakban 0,75 mg több részletben bevéve.

Alkalmazása vese- vagy diéta magas vérnyomás és magas koleszterinszint esetén szenvedő betegeknél Vese- és májkárosodás esetén kezelőorvosa a szokásosnál kisebb adagot javasolhat. A kezelés időtartama klinikai vizsgálatok alapján szorongásos kórképben és depresszióval társult szorongásos állapotokban 6 hónap, pánikbetegségben 8 hónap lehet.

Ha az előírtnál több Frontin-t vett be Forduljon azonnal kezelőorvosához. Az előírtnál több tabletta bevételekor enyhébb esetekben, a tünetek közé tartozik az elmosódott beszéd, az álmosság, a mentális zavar, a levertség, Súlyosabb esetekben a mozgáskoordináció zavarai, alacsony vérnyomás, légzéscsökkenés, néha kóma és nagyon ritkán halál fordult elő.

Súlyos következmények ritkán fordulnak elő, ha nem vett be egyidejűleg más gyógyszert és nem fogyasztott alkoholt. Ha elfelejtette bevenni a Frontin-t A soron következő előírt adagolási antidepresszáns frontin ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására.

FRONTIN 0,5 mg tabletta betegtájékoztatója

A szedési időn kívül a készítményt ne vegye be, folytassa szedését a szokásos antidepresszáns frontin az Ön részére előírt adaggal. Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Lehetséges mellékhatások Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A mellékhatások általában a kezelés kezdetén jelentkeznek, de a későbbiek folyamán vagy az adag csökkentésekor többnyire fokozatosan megszűnnek. Nagyon gyakori antidepresszáns frontin ből több mint 1 beteget érinthet : Szedáció, aluszékonyság, lehangolt lelkiállapot depresszióimbolygó járás, memóriakárosodás, beszédzavar, szédülés, fejfájás, székrekedés, szájszárazság, kimerültség, ingerlékenység. Gyakori mellékhatások ből legfeljebb 1 beteget érinthet : Étvágycsökkenés, zavart állapot, tájékozódási képesség zavara, megváltozott libidó, álmatlanság, szorongás, antidepresszáns frontin, egyensúlyzavar, koordinációs zavarok, figyelemzavar, kóros álmosság, illetve kórosan mély alvás hiperszomnialevertség, remegés, antidepresszáns frontin látás, émelygés, bőrgyulladás, szexuális zavarok, testtömeg-növekedés, testtömegcsökkenés.

Nem gyakori mellékhatások ból legfeljebb 1 beteget érinthet : Feledékenység, izomgyengeség, kóros mértékű felfokozott állapot mánianem létező dolgok észlelése hallucinációdüh, nyugtalanság, gyógyszerfüggőség, vizelet-visszatartási zavarok, menstruációs zavarok, antidepresszáns frontin szindróma.

Nem ismert gyakoriságú mellékhatások a rendelkezésre álló adatokból a gyakoriság nem állapítható meg : Autonóm az akaratlan működéseket szabályozó idegrendszeri zavarok, megnövekedett prolaktinszint, emelkedett hangulat hipomániaagresszió, ellenséges magatartás, rendellenes gondolkodás, túlzott antidepresszáns frontin aktivitás, gyógyszerabúzus, akaratlan izom összehúzódások disztóniaemésztőrendszeri betegségek, kóros májműködés, sárgaság, májgyulladás hepatitiszvizeletürítési zavarok, duzzanat az arcon és a végtagokban, a bőr alatti szövetek gyorsan kialakuló duzzanata angioödémafényérzékenység, szembelnyomás fokozódás.

A gyógyszer szedése még a javasolt adagolás mellett is fizikai függőség kialakulását eredményezheti. Mellékhatások bejelentése Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert.

essentia egészségügyi szívfelmérés sztetoszkóppal egészség szívnyomás ill

Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban. Hogyan kell a Frontin tablettát tárolni?

1. Milyen típusú gyógyszer a Frontin és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Legfeljebb 30 °C-on tárolandó. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A dobozon feltüntetett lejárati idő EXP után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

fogyás magas vérnyomásból szapora pulzus csökkentése

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel.

magas vérnyomás magas emeletek vitaminok magas vérnyomás népi gyógymódok

Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét. A csomagolás tartalma és egyéb információk Mit tartalmaz a Frontin tabletta? A készítmény hatóanyaga: 0,25 mg, illetve 0,5 mg, illetve 1 mg alprazolám tablettánként.

Egyéb összetevők: Frontin 0,25 mg tabletta: kolloid szilícium-dioxid, nátrium-lauril-szulfát, kukoricakeményítő, magnézium-sztearát, mikrokristályos cellulóz, laktóz-monohidrát 96 mg.

Frontin 0,5 mg tabletta: sárga vas-oxid Ekolloid szilícium-dioxid, nátrium-lauril-szulfát, kukoricakeményítő, magnézium-sztearát, mikrokristályos cellulóz, laktóz-monohidrát 96 mg. Frontin 1 mg tabletta: vörös vas-oxid Ekolloid szilícium-dioxid, nátrium-lauril-szulfát, kukoricakeményítő, magnézium-sztearát, mikrokristályos cellulóz, laktóz-monohidrát 96 antidepresszáns frontin.

Milyen a Frontin tabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás? Frontin 0,25 mg tabletta Fehér vagy sárgásfehér színű, szagtalan, ovális alakú, egyik oldalán mélynyomású bemetszéssel, másik oldalán stilizált "E" és "" kódjelzéssel ellátott, mindkét oldalán antidepresszáns frontin tabletta. Törési felülete fehér vagy sárgásfehér színű. A tabletta egyenlő adagokra osztható. Frontin 0,5 mg tabletta Halványsárga színű, szagtalan, ovális alakú, egyik oldalán mélynyomású bemetszéssel, másik oldalán stilizált "E" és "" kódjelzéssel ellátott, mindkét oldalán domború tabletta.

mi szükséges a magas vérnyomású kórházi kezeléshez alcohol and blood pressure med

Törési felülete halványsárga színű. Frontin 1 mg tabletta Halvány rózsaszín, szagtalan, ovális alakú, egyik oldalán mélynyomású bemetszéssel, másik oldalán stilizált "E" és "" kódjelzéssel ellátott, mindkét oldalán domború tab¬letta. Törési felülete halvány rózsaszín. Kiszerelés: Frontin 0,25 mg tabletta és Frontin 0,5 mg tabletta: 30 db vagy db tabletta, garanciazáras fehér színű műanyag kupakkal lezárt barna üvegben, dobozban.

Gyártó Körmend, Mátyás király u.