A magas vérnyomás

Hipertóniás vizsgálatok. Magas vérnyomás - hipertonia - mérés, kezelés - Magyar Nemzeti Szívalapítvány

Tartalom

  Alvási apnoe súlyos alvászavar, légzési szünetekkel Terhességi toxémia ritka hipertóniás vizsgálatok betegség Pajzsmirigy és mellékpajzsmirigy problémák Elhízás Mik a magas vérnyomás tünetei?

  hipertóniás vizsgálatok

  A legtöbb esetben sokáig egyáltalán nem észlelhető semmilyen tünet. Nagyon fontos a betegség korai szakaszban történő felismerése, a szövődmények elkerülése miatt. Ennek leghatékonyabb módja a rendszeres vérnyomásmérés.

  hipertóniás vizsgálatok

  Ritkán előforduló tünetek: szédülés rohamok, tompa fejfájás, gyakori orrvérzés, nehéz légzés Hogyan diagnosztizálható a magas vérnyomás? A vérnyomásmérés elengedhetetlen a diagnosztizáláshoz.

  hipertóniás vizsgálatok

  A hipertónia megállapítását követően az orvos feladata, hogy meghatározza típusát elsődleges hipertónia, másodlagos hipertónia és a lehetséges okokat.

  Másodlagos hipertónia esetén elsősorban a háttérben álló betegség kezelésére van szükség. Egyetlen vérnyomásmérés önmagában még nem elegendő a hipertónia megállapításához.

  hipertóniás vizsgálatok

  A háziorvos több mérést is elvégez egy kijelölt időtartamon pl. A vizsgálat részeként további kérdéseket tesz fel a páciens kórtörténetével és családi anamnézisével kapcsolatban. Magas vérnyomás kezelése A kezelési mód minden esetben függ a magas vérnyomás súlyosságától, valamint a páciens kórtörténetéből, családi anamnéziséből és életmódjából fakadó rizikó faktoroktól: Kismértékű vérnyomás emelkedés: Javaslat: életmód váltás Közepesen magas vérnyomás: Általában gyógyszeres kezelés jellemző, életmódváltással Kórosan magas vérnyomás: A hipertóniás vizsgálatok kardiológiai hipertóniás vizsgálatok vetik alá a további kezelések meghatározásához.

  hipertóniás vizsgálatok

  Ajánlott cikkek.